Bilde av Ellen Oftedal Schwencke

Gønning og pudder

Fra onsdag til søndag forrige uke var det duket for årets Fjellsportfestival i Sogndal. Jeg hadde gledet meg utrolig mye til å komme bort fra bylivet i Trondheim for å stå på ski i kanskje Norges kuleste terrengområde. Det var meldt snø, og jeg forventet at mitt første møte med skikjøring i Sogndal skulle bli uforglemmelig. Flaks for meg, og resten av folka som tok turen til Sogn denne helga, ble det bra – knallbra faktisk!

 

For oss fattige studenter som hadde brukt alle pengene våre på fjellsportpass og øl, hadde POW nok en gang satt opp et billig bussalternativ fra Trondheim til Sogndal. Fortsett med det POW, utrolig bra insj! Den ni timer lange turen var overraskende kort.

Snøabstinensene sto nesten ut av ørene på meg torsdag morgen da vi våknet til sol og minusgrader i lufta. Det skjer nemlig med folk som sitter på en lesesal hele uken i Trondheim, med kun ett vindu å se ut av, som i tillegg nesten alltid er dekket med store vanndråper. Jeg får alltid et skikkelig rush av å sitte i en bil på vei opp i fjellet og tenke på all moroa som venter der oppe. Denne torsdagen var intet unntak. Vi kunne nesten telle på to hender hvor mange mennesker som befant seg i anlegget, og den urørte snøen i Hodlekveskogen var som silke under skia. Piow piow piooow nedover den bratte sida, fra pute til pute. Ah…hashtag den følelsen a dere! Det var en sliten gjeng som godt etter stengetid satt seg fornøyd i bilen ned til sentrum igjen. For en dag!

 

Fredagen skulle freeriden ha vært, men den ble avlyst. Vi hadde tatt turen opp for å se på, og fikk en skikkelig bra nedkjøring etter at nyheten ble annonsert. Dagen ble kort, men ikke noe dårligere av den grunn.

 

Så kom lørdagen og Rakkar Open. Dette hadde jeg meldt meg på uten å vite noe særlig om på forhånd, men fy søren for en morsom konkurranse å være med på! Jeg fant meg fort en liten lokal jentegjeng som var påmeldt, og fikk litt tips og triks til løypa før start. Konkurransen ble kjørt i det kjente Gønnerønnet der det naturlig legger seg fonner i elveleiet, som graves ut til hopp. Vi fikk kjøre to run hver, og det var bare å gønne på alt man hadde. For gutta sin del gikk det i svære backflips, mens jentene kjørte på med høye airs og noen dro til og med på med spins. Skikkelig lavterskel og moro konkurranse der stemningen var råbra! Jeg klarte å ende opp på en tredjeplass totalt, som jeg er strålende fornøyd med! Dette vil jeg være med på til neste år også, og da håper jeg det blir med enda flere jenter!! Bildet øverst er tatt av Ellen Oftedal Schwencke, og flere bilder fra konkurransen kan dere finne her .

 

Takk for nå Sogndal og Fjellsportfestivalen, det har vært supergøy! 

 

 

// Jenny 

Gønnejenter
  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square