Indian Creek og Desert Towers i Utah

Turtrusa tas med til Utah denne gang. Her skal den ikke bare får være med på å klemme seg inn i offwidth sprekker på desert tower og smyge seg oppover splitter-riss i Indian Creek, den skal selvfølgelig også kastes! ..til fordel for blanke, fine, deilige kammer. Familien er på besøk i USA og de må selvfølgelig få se noe annerledes og fantastisk mens de er her. Da passer det bra å ta de med til  ørkenen i Utah. - Det stedet jeg valgte å vise dem er tilfeldigvis også et av verdens beste klatredestinasjoner for splitter riss.

 

 

Majestetiske sandsteintårn står igjen etter errosjon så langt øyet kan se, derav navnet "Desert Towers". Det er rundt 7 timer å kjøre fra Boulder og vi kommer frem til campingen når det er mørkt. En natt under stjerneklar himmel, og et helt utrolig vakkert syn møter oss når sola står opp. Sola farger disse rare, spisse toppene ildrøde og jeg og turtrusa kjenner trangen til å stå på toppen. Vi valgte å klatre Castleton Tower, som er en klassiker. Jeg klatret det i fjor høst, men på grunn av litt andre værforhold, kunne vi hverken se noe eller kjenne fingertuppene mot steinen. Denne solfylte vårdagen så ut til å bli helt annerledes. Den letteste ruta opp, Kor Ingalls, følger noen hyllesystemer og offwidth sprekker. - og vi fulgte betaen som er lik for de fleste ofwidths; "Get inn there, and get awkward!".  Mange av tårnene har ganske dårlig steinkvalitet, men denne er en av de bedre. Utrolig annerledes og spennende klatring som ledet opp til fin utsikt på et lite, flatt parti på toppen. 

 

 

 

Etter en dag omgitt av tårn, gikk turen litt sørover forbi Moab til Indian Creek. Vi og en stor gjeng med klatrere fra Alpine klubben i Boulder campet ved Hamburger Rocks. Disse steinformasjonene ser ut som store, orange hamburgere og egner seg utmerket for å sove oppå og nyte nattehimmelen. Indian Creek er verdensberømt for sin utmerkede trad-klatring. Daler så langt du kan se med sansteinklipper hvor nydelige riss av alle størrelser bryter opp den ildrøde, orange overflaten på klippene. Jeg har lenge drømt om å dra til dette stedet i lang tid. Helst har jeg lyst til å bo her, men noen helgeturer fra Boulder er ikke til å klage over det heller. Vi teipet opp og jammet i veg. Skvis, press og vri - Det er gøy!

 

Man trenger mange kammer og mange kammer av samme størrelse for å sikre disse rissene. For å prøve å finne en SI-enhet for hvor mange kammer man faktsik trenger, testet vi ulike begreper. Vi kom frem til at tre kropper kammer (TKK) var mer en nok. Tre kropper minus litt pupp er i grenseland. Uansett ble turtrusa både luftet og kastet denne gang osgå, og er kanskje fornøyd for en stund. En liten en. 

 

 

Med alt dekket av rød sand og hovne hender, vender vi nesa nordover. Sola går nedover horisonten mens vi kjører mot Moab og pizza-lukten, og kaster skygge over dette fantastiske området bak oss. Jeg er forelsket, og kommer tilbake. Foran oss ser vi lysspillet på fjellene i nord. 

 

// Mia, foto Mads Schwencke

08.05.14

Klare for offwidts og Castleton tower (tårnet bak oss).

En skattekiste på toppen! Folk har lagt igjen diverse "skatter". Sigar, kondom, penger..

Fire pitcher med morsom klatring og skvising ledet til dette platået. Klar for rapell ned nordveggen.

Indian Creek - Et eventyrlig landskap. Hadde det ikke passet inn med noen dinosaurer løpende rundt her?

Klare for lek i ørkenen

Nok splitter riss for hele livet.

Colin på Way Rambo

Jamming jey!

Way Rambo

En stjerneklar himmel fra toppen av en Hamburger.

Ny morgen og nye riss å klatre.

Denne bivi-sekken er fra selveste Tommy Caldwell! Kompisen min og hans filmcrew "stjal" den uheldigvis under en filmesession. Jeg håper noe av klatreånden smitter over..

TC pro og tights er tingen.

En drøm i sandstein.

Fine folk.

Vi kan å leke. CC's apedrakt har inspirert hele gjengen.

Way Rambo prøves. Starten var kul, men jeg innså at fingerlockene ikke er helt innøvd, ettersom risset ble tynnere oppover... vanskelig!

Disse hanskene har vært i like mange stater som meg! Eller vent.. minus New York.

Carl liker seg best naken og helst omgitt av jenter.

Jake startet trenden og får avslutte dette innlegget. Flott utstyr!

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square