Isklatring i Ouray Colorado  -  ingen hindring for trusekasting

Høstfargene er her for fult og den første snøen har farget alt hvitt noen steder allerede. Vi blir påminnet at tiden ikke har stått stille og at det er på tide å glede seg til neste årstids morsomme aktiviteter!

 

Ouray er en liten, sjarmerende landsby oppe i fjellene i Colorado, oppe på nesten samme høyde som norges høyligste punkt. Omringet av fjell på alle kanter, med sportsklatring, fjellklatring, kayakking, stisykling og etter min mening de fleste andre morsomme aktiviteter på sommertid, er dette et flott sted å være. Om vinteren fryser det til og sommerparadiset blir til en lekepark for de som liker skikjøring, topptur, isklatring og å plaske rundt i de naturlige varme kildene rundt omkring. 

På 70-taller dro klatrere dit for å klatre de naturlige islinjene i canyon Uncompahgre Gorde og andre frosne fosser i området. På den tiden hadde de hjemmeladge isøkser av tre og lærstøvler. Etter noen lekasjer i vannrørene som ledet vann til vannverket i Ouray langs canyon, bestemte noen klatrere seg for å starte å produsere is i canyon. I dag er Ouray Icepark en stor ispark hvor de fleste av islinjene er menneskelagd. Isparken er open og gratis med sponsede midler. Siden man allerede er på toppen av canyon, er det mest naturlig å bli firet ned og så klatre på topptau opp. Altså er det ingen som kan gi deg dritt for å ikke lede og man kan topptaue uten bekymringer for at de andre synes du er en skikkelig pingle. Altså er Ouray en lekeplass for isklatrere om vinteren. Det er mange naturlige lengre fosser her også av alle vanskelighetsgrader. 

Da jeg studerte i Boulder, dro vi ned dit med Alpin klubben ved CU en helg. Vi presset så mange hyperaktive, glade studenter som mulig inn på en flott trehytte. Isklatring både med å uten klær, drytooling konkurranser i trehytta, plasking i varme kilder, øl, biljard og topptur gjorde helgen vellykket.

 

Min fantastiske venn, Carl Christian, liker to ting. Å være ape og å være naken.

Til alles store glede, elsker han å kaste trusa og å vise amerikanerne og alle andre sin flotte mannerumpe. Rett og slett for å inspirere til å bli bedre nakne mennesker, gjøre verden til et bedre sted og føle elementene så nære kroppen som mulig. Lave temperaturer, is og snø er ingen hindring for slikt.

Bilder //Mads Schwenche
Tekst //Mia
09.10.2015

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square