Fotogene Grande Grotta!
Klatreparadis
Tufa for alle penga

Kalymnos

Liker du komboen klatring, soling og mengder med tzatziki? Da er Kalynmos definitivt verdt et besøk. Mange klatrere vil si det er nesten obligatorisk å ta en tur til den greske øya i løpet av ditt liv. Vi vil si, jo fler, jo bedre (dersom du sykler eller seiler dit, og ikke flyr selvfølgelig). To av trusene tok turen i høst, og det var en stor suksess! Vi fikk testet pumpen så det holdt på variert tufaklatring, tekniske saker og bratte vegger. HELT fantastisk! Oktober er en fin tid å dra, da det ikke er for mye folk og ikke for varmt. Vi var en stor gjeng som dro avgårde og det ble mye persing (du har kanskje hørt om feriegrader på denne øya?). Vi bytta ut perseis og pølse med persemilkshake selvfølglig. Siesta på stranda når det blir for varmt og falafler i bissa er ikke feil det heller. Se gjerne filmen med både klatring og kleine turistscener som Andreas Fagerhaug Dalen filmet og klippet fra da vi var der (tusen takk for at du får oss til å se så bra ut i veggen!):  

Det er litt lengre å reise til Kalymnos i forhold til f.eks Spania, men det er ikke så ille som mange skal ha det til. Finn et fly til Kos uten alt for mange stopp og ta båten over til Kalymnos. Den går ganske ofte. På Kalymnos er det mange hotell/leiligheter/motell/hus å leie for en billig penge. Det er ingen campinger her, og det ville faktisk koste omtrent det samme tror jeg. Dessverre for de som driver business her, så utpriser de hverandre og mange må jobbe som f.eks taxi sjåfører i Australia utenom den lange sessongen fordi de ikke tjener nok penger. Så tenk deg om før du pruter, kanskje. Midt i høysessongen er det barer, restauranter og strandfester fulle av brune klatrekropper og mye liv. April og mai, september, oktober og november er gode måneder, men man kan også klatre her gjennom vinteren. Husk vindhatt, isåfall. Hva er en vindhatt, tenker du? Vet ikke, men skulle ønske jeg hadde hatt en enkelte dager.

Det er utrolig mange crag som er utviklet på denne lille øya. Man trenger mange uker for å rekke å dra til alle klatrefeltene. Og noen av de aller mest ekstraordinære feltene, som Sikati Cave må man kjøre til - så scooter-drømmen kan gå i oppfyllelse.

Her er noe for enhver smak - både bratt, vertikalt og 100 % horisontalt på stranda. 

Noen av mine favorittfelt: 

 

  • Grande Grotta: Trenger du nytt profilbilde? Dette her er stereotypisk Kalymnosklatring. Fullt av stalagtitter, men også folk. Her er det bratt og langt til ankeret men mange gode hviler, så man håper onsighten sitter.  

  • Sikati Cave: Et krater i jorda som man klyver ned i og klatrer opp sidene av. Dette stedet må man se. 

  • Jurassic Park: Et lite crag som er langt å gå til, relativt sett, men da får du også ofte være alene og klatringen er bra!

  • Galantiano Cave, Spartacus og Olympic Wall blant mange andre. 

I år skal to andre truser dit i påsken, og er i skrivende stund fullt i gang med å peake pumpformen til #KlatreKroppKalymnos2017 (#KKK17). Vi kan fortelle mer om hvordan april er på denne magiske øya senere. 

 

Frister det med påsketur til Kalymnos? Bare å begynne å trene pump og øve på knelås og tufa-wressling. 

// Mia, Martine og Ida Eline
07.02.2017

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square