Mount Baker

 

Min store kjærlighet til ski, mye snø og høye fjell har vært bakgrunnen til at Canada alltid har stått på toppen av ønskelisten min på steder jeg vil bo. I august ble denne drømmen oppfylt, da jeg fikk en epost om at jeg hadde kommet inn på University of British Columbia som student for et år. Jeg har endelig funnet meg til rette og blitt klar for å finne ut hva British Columbia og Canada har å by på.

Men sagt skal være sagt, jeg klarte ikke å holde meg unna en svipptur over landegrensa for å bestige Mount Baker som min første store utflukt som utvekslingsstudent. For dere som ikke kjenner fjellet eller ruta opp, består den av brevandring, fra omrent 1000moh til  toppen på 3285moh. Det viste seg at jeg var den eneste med brekunnskaper, men med en så sporty og turglad gjeng, viste det seg at det skulle bli det minste problemet!

 

Turen opp mot Coleman Glacier var grønn og fin, med god stigning fikk vi bedre og bedre utsikt mot fjellet vi hadde sikla på siden vi ankom Vancouver. Vi fikk huka tak i en lokalkjent på brekanten som ga oss nogenlunde veibeskrivelser over breen mot der vi skulle tilbringe vår første natt. Vi fant frem, heldigvis, fikk satt opp begge teltene kjøpt for 50$ på Craigslist, og spiste en herlig middag aka real turmat i solnedgangen. Natta var vindfull, dvs at det ene teltet sviktet, vi sov knapt en time, og alt av utstyr inneholdt sand og støv. Vi hadde vekkeklokka på 04.15, men slumra og starta turen oppover kl 05.45. Det var rimelig mørkt, men lyset kom rakst og vi hadde skyfri himmel hele veien til toppen. Vi passerte svære sprekker, hyller med rasende is og breelver rennede nedover, og det var en svak dunst av svovel i lufta. Vi nådde toppen kl 10.00 og nøt mestringen med å tibringe en time med utsikt over store deler av vest-Canada og –USA.

 

Takk for turen, herlige mennesker. Denne turen sklir rett inn som en av de råeste fjellturene jeg har vært på. Eventyret i Nord-Amerika har begynt, og jeg gleder meg til å oppleve resten av moroa som venter!

Foto// Jenny

Tekst// Jenny

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square