N å r    h a v e t    k a l l e r       

For tre og ett halv år siden slapp jeg alt jeg hadde i hendene og flyttet til Portugal. Jeg hadde surfet ett par ganger før, men jeg var så å si helt rockie. Jeg levde livet med saltvann i håret  og fikk en skikkelig kickstart på surfingen. Etterhvert fikk jeg jobb videre i Marokko og fortsatte mitt surfeeventyr. Etter åtte måneder dro jeg hjem igjen til Norge. Jeg kom hjem å møtte en vegg. Min nye store kjærlighet virket så fjern og det norske vintermørket gjorde det ikke noe bedre. Det måtte da være en måte å leve ut denne livsstilen her hjemme. De tre neste årene ble alle avgjørelser tatt på grunnlag av denne nye lidenskapen.

 

Her er mine surfetips hvordan vedlikeholde surfen her hjemme, enkle surfereiser på budsjett, Norgesurf en to tre og hvorfor jeg synes norsk surf ofte kan være bedre enn tropisk.  

Surfetips nr. EN:   Hvordan vedlikeholde surfen her hjemme?

Når jeg kom hjem til Norge fikk jeg fort panikk og det rykket i reisefoten. Det var først da jeg oppdaget at jeg fint kunne vedlikeholde surfen her hjemme at jeg klarte å slå meg til ro.

Det viktigste er å ha en god vintervåtdrakt, sko og hansker. Man sparer mye penger på å ha en egen i forhold til å leie. I tillegg blir det ofte en del av unnskyldningene at man ikke kan komme seg ut i vannet når utstyret ikke er på plass.  Bare å få vært i vannet en til to ganger i mnd hjelper mye på havfølelsen, noe som ikke kan trenes Elexia

 

Skating er også en veldig fin aktivitet å gjøre om man ikke har surf tilgjengelig. Jeg har alltid vært skeptisk pga dårlig knær, men man trenger ikke droppe ned i en stor, skummel bowl, men pumpe på flat mark er super god trening.

Surfing girl
Surfetips nr. TO:   Enkle surfereiser på budsjett

Vi har masse bra å by på her hjemme. Bor du på Sør-Vestlandet er det ikke lange turen til Jæren. Her finnes det mange strender og for de litt mer viderekommende, mange pointbreaks. Jæren er utrolig vakkert og jeg anbefaler virkelig og prøve å sette seg litt inn i geografien og kystlinjen, sjekke vind og swellrettningen og lete deg frem til hvor det kan være bra. På denne måten lærer man utrolig mye og følelsen av å oppdage bølger på egenhånd er ubeskrivelig.

 

Vil du dra litt lengre vil jeg si at man er ikke surfer før man har vært i Indonesia. Da mener jeg ikke fylla og scooterulykker Bali, men øde øyer, lokale medisinmenn, slanger i vannet og reefcut Indo. Her kan jeg virkelig anbefale West Java hvis du vil ha empty lineups og gå litt for en utenomturistiske følelsen. Bestiller du flybilletter i god tid er det ikke mange kronene du trenger å bruke resten. Min favorittbølge er i Cimaja.

Norge surf en, to , tre

Som jeg sa er utstyr veldig viktig. Andre ting som er viktig å tenke på er at i Norge er at  det ofte ikke er så mange i vannet. Kommer man til en ny spot kan det være lurt å snakke litt med lokale og respektere de som er i vannet. Jeg pleier alltid å føle meg litt frem til stemningen, MEN man må også sette standarden og vise hva man er god for. Jeg har alltid med meg ullundertøy som jeg skifter til når jeg kommer opp. Da blir jeg fort varm selv om jeg er våt. Jeg tar alltid på meg våtdrakt uten og ta av meg ullsokkene. Når jeg har fått på meg våtdrakten, pakket inn i bilen og gjort klar brettet, tar jeg av meg sko og sokker som av det siste jeg gjør. Slik holder jeg bedre varmen ved å være varm på beina når jeg tar på meg våtdratskoene.

 

Håper dette kan inspirere deg til å surfe mer, og ikke mins her hjemme i vårt langstrakte land.

//Sara Bianca Gilje

21.02.2017

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square