Vi kaster turtrusa i Shelf road

En helg med tafsing på kalkstein i Shelf Road

 

For tiden studerer jeg ved universitetet i Boulder, Colorado. Dette er en kul, liten by omgitt av fjell og stein. Og DET er noe jeg kan like. En annen ting jeg kan like er de store temperatursvingningene og stort sett fint vær. En dag står man på ski i pudder til puppa, neste dag klatrer man i baris i sola. Turtrusa blir funnet frem hver helg og sammen utforsker vi mange av de fine klatredestinasjonene rundt Boulder. Første gangen vi var i Shelf road, rundt tre timer sør for Boulder, ble vi kjent med en gjeng kule folk fra alpine klubben ved universitetet. Den beste måten å "bonde" skikkelig er jo å være nakne sammen. Med andre ord ble vi fort godt kjent og har dratt mye på tur sammen siden. Nakenhet, alkohol og bål kan gi venner for livet, men også brannsår og arr for resten av livet. Vi måtte selvfølgelig hoppe over bålet og jeg klarte å sparke inni en stubbe og lande på glørne. Vi våknet alle opp dekt i sot og med blemmer på kne og hender. Fine minner. Forige helg dro vi til Shelf Road igjen. Dunjakka og neglebitt i Boulder ble byttet ut med sports-BH og svette omgitt av flotte kalksteinklipper.

Bilder: Mads Schwencke (Det var ikke billig), Kao Puttichai og mine.

Siden jeg flyttet til Boulder i august i fjor har jeg dratt til Shelf road tre turer. Jeg har fått gått noen fine ruter hver gang, men må tilbake! Forige gang fikk jeg gått den tydelige kalkede linja på det orange området til høyre i bildet: "Lats don't have feelings" (5.11d, 7a). Den var kul! Her er jeg på Hot beach (5.12a, 7a+).

Litt av et syn møter en når man går kommer ned i denne dalen. Vertikale fjellvegger så langt man kan se. Hendene svetter og det kribler i magen.

Vi cruiser hjem til Boulder med lite hud på fingertuppene og såre underarmer. Men allerede gleder jeg meg til å komme tilbake. Man skulle tro jeg var bedre kjent etter å ha bodd her i et semester - men på veg nordover i Colorado klarte jeg å ende opp i Wyoming istedenfor i Boulder. Da var det bare å snu og kjøre sørover igjen. Råning er gøy! (Jeg er fra Lom)

Varma opp på noen fine riss og diedre. Dihedrus, et lite håndriss var gøy. Til høyre fikk jeg gått en skarp, krimpete rute: "Blade runner" 5.12a (7a+). Veldig gøy.

// Mia
25.02.2014

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square