Spearhead Traverse

Har du hørt om The Spearhead Traverse? Det er visst nok (en av) Canadas Houte Route, og får man fint vær er det en tur man aldri vil glemme. 

 

Som kanskje noen av dere har fått med dere, er det ikke tidenes vinter i British Columbia i år. Det snakkes faktisk om at det er den dårligste vinteren på 30 år, hvis ikke mer. Det meste av nedbøren har kommet som regn, og frysenivået har ligget rundt 2000 meter da lavtrykkene har ankommet kysten. Vi som har reist halve jorda for pudder i verdensklasse, skulle kanskje ønske La Niña kunne briljere mye mer enn den noe bitre broren, El Niño. Men vi lar oss ikke stoppe av den grunn, og benytter gjerne helgene og fridagene vi har i den Canadiske fjellheimen. 

 

Denne langhelga dro vi fire stykker på tur. Bare jenter. For fy søren så gøy det er med jenter på tur! Vi pakka sekken med telt, soveposer, to tau, isøks, altfor mye mat, og noe godt å varme seg med utover kvelden. Vi kjørte opp til Blackomb Mountain, tok heisen opp, og satte av gårde fra 2200m. Foran oss lå 35km med snødekte fjell, 12 isbreer, to netter i telt og blå himmel. Bildene forteller resten av historien.

 

Tusen takk for turen jenter! 

 

(Kart er over turen finnes i bunn av innlegget, for dere ekstra interesserte).

 

Bilder// Ragnhild// Kaja// Jenny

Tekst// Jenny

26.03.2015

 

På kartet ses ruta vi gikk, med start ved Horstman Glacier og slutt i Harmony Creek. Dersom noen skulle ha spørsmål om turen, er det bare å kontakte oss på Facebook eller epost. 

 

Kartet er hentet fra www.leelau.net. 

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square