TamokTrusa2

På lesesalen i Trondheim har studentene begynt å kjenne på eksamenspresset allerede. Folk skriver uhemmet på PC-en, rabler stresset ned mattestykker og trykket hemningsløst på kalkulatoren. For min del går mye av tiden til å stirre ut vinduet. Det er få skyer på himmelen. Frykten for at enda en tørke skal prege den kommende Midt-Norske vinteren er stor. Samtidig sitter opplevelsene fra årets påsketur fremdeles ferskt i minnet. Turen som mer eller mindre reddet skisesongen. Turen som visket vekk all sorg som omhandlet tørr asfalt og isete, vindavblåste fjelltopper. Turen som en gang for alle bekreftet at alle burde vende nesen mot Nord-Norge, sommer som vinter. Så len deg tilbake, nyt bildene fra Tamokdalen og Lyngsalpene og kanskje du også vil revurdere hvor neste års påske skal ende? 

 

Vi takker Knut Strøm og Sigurd Byrkjedal Wersland for nydelige bilder.

Forsøk på selvutløser på Gangesaksla

Fine jenter på toppen

Skuer mot rennen

Flotte Narvik

Litt forskjell på kleskode

Hanne, Ingrid og jeg fikk et tilbud vi ikke kunne avslå og bestemte oss for å ta bilen fatt og kjøre til Lyngen. Da kjøreturen Trondheim - Troms er ganske heftig, bestemte vi oss for å ta en svipptur innom Narvik. Planen var rennen ned Gangesaksla, men vi fant fort ut at det var for sent på sesongen. Den skal definitivt kjøres en gang i fremtiden. Nedkjøringen ble allikavel en drøm, i påskesol og slusj. Videre gikk turen til camp i Lyngen, hvor vi fikk verdens nydeligste velkomst; nordlys.

Etter hvert ble været dårligere i Lyngsaplene og vi bestemte oss for å flytte campen til Tamokdalen. Avstanden mellom disse to områdene er på ingen måte avskrekkende, så det ble fremdeles mulighet for å dra på dagsturer til Lyngen. Vi hadde funnet oppskriften på den perfekte påske; uendelig med fjell, snø og fine folk. Leken kunne begynne.

En av de flotteste turene ble Store Russetinden (1405 moh) som er selve landemerket for Nordkjosbotn. Vi endte opp med å få nesten hele gjengen opp på toppen, noe som ikke hadde vært trenden ellers på turen. 

Så glade var vi hele påsken

Bratt?

Jørn på vei opp Store Russetind

Campen bestod av fem lagstelt og en ufattelig fin gruppe. I fin arena for tørking av våte ullsokker, grøtspising og drittslenging. Heldigvis fikk vi mye oppholdsvær, noe som tillot lange kvelder foran bålet under stjernehimmelen.

 

På mange måter var sesogen reddet. Til alle dere som bor i Midt-Norge; dere har to valg. Enten be til værgudene om mer nedbør neste sesong (det tror jeg både skikjørere og skogene vil være takknemlige for), eller å flytte nordover.

 

Takk for en uforglemmelig påske Nord-Norge, håper vi sees igjen snart.

 

// Ingrid og Synne

  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square