Trusehaugen ep2.jpg

Eventyr i Nord Norge

I episode to tok vi turen til Nord Norge med utgangspunkt i området rundt Øksfjord. Vi skulle være der en ukes tid og hadde fått tips av noen lokale om at februar kunne være en god tid å komme på besøk, da pleide det som oftest å være god snø der. Kristin Lome og Hanne Kauko ville heldigvis bli med oss på tur når vi foreslo det tidligere i høst og vi gledet oss til å utforske dette nye området som ingen av oss hadde vært i før. Kristin er en sprek og rå triathlontruse og Hanne er en tøff og leken breake og snowboardtruse, begge med en stor lidenskap for fjell og snø. Så vi var nok en gang heldige som kunne ha med oss så gode tur venner!

I det vi satt oss på flyet til Alta spådde værmeldinga plussgrader og store mengder regn hele uka. Det er jo alltid et ekstra spenningsmoment med dette været, hvordan kom det til å bli? Vi hadde jo alle drømt om pudder og sol, men etter å ha omstilt forventningene til vær og føre minnet vi oss selv på hovedessensen med denne serien, nemlig at vi skal komme oss ut uavhengig av vær og føre, det finnes jo alltid noe terreng man kan leke seg i så lenge det er snø, ikke sant? De første dagene regnet det en del, noe vi egentlig var litt glad for med tanke på et uvisst omfang at et vedvarende svakt lag i fjellet, kanskje tok mildværet knekken på det? Men ville det egentlig hjelpe oss om det skulle fortsette å være så dårlig vær hele uka, ville vi da kunne komme oss opp i fjellet på en forsvarlig måte?

MEN det som er så fint med å dra på tur uten å la værmeldinga legge hovedføringen er at man av og til(og ganske ofte faktisk) er så heldig at værmeldingen faktisk ikke stemmer. Og plutselig sto vi der mentalt klare for en uke i fjellet med regn og vind, og i stedet så store snøfnugg dale ned fra himmelen. Det ble pudder!

Vi brukte mye tid de første dagene til å få en oversikt over skredproblematikken, det var lite observasjoner å hente på internett fra området og få folk hadde vært mye rundt i fjellet. Vi fikk etter noen dager og turer et bilde av snødekket og fant ikke det vedvarende svake laget som vi tidligere hadde fryktet. Fokksnø ga oss for øvrig en utfordring og brattere nedkjøringer i eksponert terreng ble derfor naturlig nok lagt på hylla. Men det gjorde ingen ting, fordi vi hadde nysnø og det som overrasket oss mest var vel den unike skogskjøringen som fins i området. Hver dag la vi egne spor og vi så ikke et menneske verken i skogen eller i fjellet. Det var så mye pudder å ta av at vi kunne holdt på i en evighet og fortsatt ikke klart og kjørt opp alt på egenhånd. Så drømmen om pudder i nord ble faktisk plutselig en virkelighet, og på siste dag fikk vi til og med sol!

Så alt i alt blei det til tross for litt utfordringer i starten med været og noe skredproblematikk fikk vi også denne gangen en veldig fin tur med mange høydemeter i beina, lekne nedkjøringer i skogen og en avslutning med store svinger i sola fra toppen av fjellet og helt ned til fjorden. I tillegg fikk vi denne gangen prøvd oss ordentlig på hvor mye som faktisk kreves av en når man skal filme alt selv og gjøre dette med fellene som fremkomstmiddel på bare en ukes tid. Så turen gjorde oss mange erfaringer og opplevelser rikere. I tillegg ble vi tatt utrolig godt imot der oppe av alle vi møtte, så vi tar gjerne turen tilbake! Kristin fant også drømmehuset sitt som var til salgs, så hvem vet kanskje det er hit man skal flytte?

Episode 2 // ToppturTrusa:

Takk for turen!

YT_Original_PMS_bakgrunn_mtekst.png
Infinitum PFP-merke 11-18 SORT hashtag.p
vpg-logo-red- svart tekst.png
MoonlightLogo-Horizontal-Clipped-Black.p
  • Facebook Black Square
  • Vimeo Black Square
  • Instagram Black Square
  • Google+ Black Square
  • Twitter Black Square